We noticed that you may be viewing lithuania.4life.com from a different country. To get the best experience we suggest double checking that you're on the website closest to you.
  • Renginį veda
  • Diogenes Bolivar Mosquera
  • Gaukite didmenines kainas
  • Daugiau nei 20 % nuolaidos jums!
  • Nemokamas siuntimas su užsakymais nuo 125 EUR. Žiūrėkite siuntimo sąlygas.

Kaip jūsų pajėgumą sporte pagerinti naudojant maisto papildus

Kaip jūsų pajėgumą sporte pagerinti naudojant maisto papildus
Kopijuoti URL

Parašė: Marian Alonso-Cortés (dietologė ir mitybos specialistė)


Kai treniruojamės arba užsiimame tam tikru sportu ir turime konkrečius uždavinius (pavyzdžiui, trasą įveikti per tam tikrą laiką, pasiekti tam tikrą rezultatą lenktynėse arba žengti į aukštesnį atitinkamos sporto šakos lygį), yra trys pagrindinės sritys, į kurias derėtų atsižvelgti: treniravimasis, mityba ir poilsis (jėgų atgavimas).

Kurios maisto medžiagos ir papildai yra būtini siekiant pagerinti jūsų pajėgumą sporte?

Kai kalbame apie treniravimąsi, visada ateina laikas, kai, jei pageidaujate tobulėti toliau, privalote vadovautis specialisto, pritaikančio treniravimosi pratimus, jų kartojimų skaičių, treniruočių trukmę ir pan. pagal jūsų poreikius, nurodymais.

Tačiau mityba bei maisto papildai irgi atlieka svarbų vaidmenį siekiant rezultatų sporte. Taip yra dėl kelių priežasčių:

1. Mums reikia gero mitybinio pagrindo, kad užtikrintume geriausią įmanomą organizmo sistemų veikimą. Štai keli pavyzdžiai:

  • Kalcis ir magnis: padeda palaikyti kaulų sveikatą ir užtikrinti normalų raumenų funkcionavimą
  • Geležis: padeda mažinti nuovargį
  • Vitaminas C: padeda tinkamai veikti imuninei ir nervų sistemoms, taip pat padeda apsaugoti ląsteles nuo oksidacinės apkrovos
  • Vitaminai B1, B2, B6 ir B12: padeda užtikrinti normalią energijos apykaitą ir sveiką centrinės nervų sistemos funkcionavimą

2. Be esminių maisto medžiagų yra ir kiti komponentai, padedantys formuoti tvirtą sveikatos pagrindą, tokie kaip:

  • Adaptogeninės medžiagos* (stresui mažinti): Rhaponticum carthamoides, Schisandra chinensis, Withania somnifera ir pan.
  • Aminorūgštys, tokios kaip gliutaminas ir L-argininas, skirtos sustiprinti mūsų antioksidacinę sistemą, ląstelių energijos gamybą ir palaikyti raumenis
  • Gliukozaminas, kremzlės, augalai, tokie kaip Boswellia serrata, padedantys palaikyti sąnarių, kaulų bei raumenų sveikatą

3 svarbūs patarimai apie tai, ką valgyti prieš mankštą ir po jos

Kartais, kai pradedama treniruotis, niekas taip ir nepaaiškina, ką turėtume daryti, kad kūną paruoštume mankštai, išskyrus tai, kad reikia apšilti ir atlikti tempimo pratimus, padedančius, pavyzdžiui, raumenims ir sąnariams. Iš tiesų „tempimo pratimų“ reikia ir mūsų organizmo vidinėms sistemoms. Kitaip tariant, jei norime iš treniravimosi gauti maksimalią naudą, organizmui reikia tinkamo maisto ir maisto medžiagų.

  • Prieš mankštą
  • Įsitikinkite, kad, prieš pradėdami treniruotę, pasiruoštumėte laikydamiesi šių 3 svarbių patarimų:

    1. Prieš pat treniruotę patariama vengti sunkiai virškinamo maisto, pavyzdžiui, maisto su daug riebalų arba labai aštrių patiekalų.
    2. Svarbu neperkrauti savo virškinimo sistemos, nes mūsų organizmas turės užsiimti kitais dalykais, tokiais kaip intensyvus kvėpavimas, tinkama kraujotaka ir pan.
    3. Labai svarbu gauti pakankamai skysčių. Komponentai, tokie kaip kofeinas, gali pagerinti susitelkimą bei budrumą.

    Kai treniruojatės arba dalyvaujate varžybose, mūsų energijos ištekliai (glikogenas) sumažėja, taip pat kenčia mūsų raumenų skaidulos. Todėl tam, kad vėl atkurtumėte reikiamą pusiausvyrą, labai svarbu atkurti visas mūsų organizmo maisto medžiagų atsargas. Štai 3 patarimai, kurių verta laikytis po treniruotės ar mankštos:

    • Po mankštos
    1. Pirma valanda po mankštos yra ypač svarbi jėgų atgavimui. Labai svarbi derama hidratacija.
    2. Ypač populiarūs tarp sportininkų yra aukštos biologinės vertės baltymų kokteiliai, kurie lengvai virškinami ir pasisavinami. Šį populiarumą didele dalimi lemia tai, kad sportininkams po mankštos gėrimas yra priimtinesnis, nei valgis.
    3. Tada, kai parsirandate namo, pasirūpinkite užsitarnautu poilsiu: rinkitės maistą, kuriame mažai riebalų, tačiau daug baltymų, papildykite tai angliavandeniais bei „esminėmis“ maisto medžiagomis, kad organizmas grįžtų į geriausią formą ir būtų pasirengęs kitai dienai.

    Maisto papildų planas sportininkams

    • 4Life proposes this general plan for sportspeople:

    Ar norite iš savo kūno transformacijos gauti didžiausią naudą? Su 4Life Transform asortimentu pateikiama informacija apie šiuos bei kitus produktus, padėsiančius ne tik jūsų tikslus įgyvendinti, bet ir juos pranokti.

    Jei pageidaujate sužinoti daugiau ir apie kitus produktus kuriuos gamina imuninės sistemos kompanija, užsukite į „4Life“ parduotuvės skyrių, kuriame pateikta informacija apie kiekvieną iš produktų.

    Prisiminkite žymiąją sentenciją – mens sana in corpore sano (sveikame kūne – sveika siela), kurios teisingumu daugelis neabejoja jau daug amžių. Juk puikiai žinome, kaip pagerėja nuotaika po mankštos.

    Būtent todėl „4Life“ siūlo mankštą paversti svarbia jūsų dienotvarkės dalimi, nes taip galėsite mėgautis ir visais fiziniais, ir emociniais jos privalumais.

    (*) Adaptogenai – natūralios augalinės medžiagos, reguliuojančios organizmo funkcijas ir stiprinančios streso paveiktas organų sistemas. Apibrėžtis pagal SEFIT (Ispanijos fitoterapijos draugiją).