We noticed that you may be viewing lithuania.4life.com from a different country. To get the best experience we suggest double checking that you're on the website closest to you.
  • Renginį veda
  • Vladas Jonauskas
  • Gaukite didmenines kainas
  • Daugiau nei 20 % nuolaidos jums!
  • Nemokamas siuntimas su užsakymais nuo 125 EUR. Žiūrėkite siuntimo sąlygas.

ANTIOKSIDANTAI: puikūs sąjungininkai prieš senėjimą.

ANTIOKSIDANTAI: puikūs sąjungininkai prieš senėjimą.
Kopijuoti URL

Antioksidantai rūpinantis mūsų sveikata atlieka labai svarbų vaidmenį. Vis dėlto pasiutęs mūsų kasdienio gyvenimo ritmas dažnai reiškia tai, kad ne visada iš mitybos jų gauname pakankamai. Ribotus laiko išteklius dalijame darbui, namų priežiūrai, šeimai, draugams ir sporto užsiėmimams. Pasiekti kasdienės veiklos, dienotvarkės ir skubių darbų pusiausvyrą nelengva, dažnai tai sukelia daug streso. Streso, kuris mums taip kenkia.

Kodėl stresas yra toks blogas?

Pasaulio sveikatos organizacija stresą apibrėžia kaip „tam tikras fiziologines reakcijas, kuriomis mūsų kūnas pasiruošia veikti“. Tai biologinis įspėjimo mechanizmas, būtinas norint išlikti.

Pats savaime stresas yra reikalingas. Problema jis tampa tada, kai streso lygis yra pernelyg aukštas.

Mūsų kūnai į stresą reaguoja įvairiai: raumenų skausmu, nugaros skausmu, virškinimo problemomis, sutrikusiu miegu.

Mūsų pačių kūnai generuoja vadinamuosius „laisvuosius radikalus“, kurių taip bijoma.

Laisvieji radikalai – tai medžiagos, kurias automatiškai gaminame tiesiog kvėpuodami. Kai šių medžiagų pagaminama pernelyg daug ir vidiniais mechanizmais jos nekompensuojamos, jos gali sukelti mūsų organizmų permainas. Viena iš šių permainų – tai ląstelių senėjimas.

Vienas iš tikslų, kurių mitybos specialistai siekia teikdami rekomendacijas – tai kasdien suteikti mūsų kūnams pakankamai antioksidantų iš maisto.

Pagrindiniai antioksidantai maiste yra vitaminai, mineralai ir medžiagos, vadinamos fitocheminiais bei fitomaistiniais junginiais, aptinkamos augaluose.

A, C ir E – tai vieni iš svarbiausių vitaminų. Tarp mineralų tai – selenas, cinkas, varis ir fitomaistiniai junginiai, iš kurių žinomiausi yra resveratrolis, likopenas ir liuteinas.

Tiek aktyviai, tiek pasyviai vis daugiau laisvųjų radikalų generuojame dėl tabako poveikio, streso ir taršos. Kita vertus, antioksidantų gauname mažiau, nes nevartojame pakankamai vaisių, šviežių daržovių ir visaverčio maisto.

Kaip antioksidantų galėtume gauti su kasdiene mityba?

  • Vartodami vaisius ir daržoves kasdien pusryčiams, kaip užkandį, salotose, su jogurtu ar kokteiliuose.
  • Į maistą pridėdami daugiau spalvų – vartodami purpurinės, raudonos, oranžinės, žalios ar baltos spalvų vaisius ir daržoves. Kuo daugiau spalvų, tuo daugiau maistinių medžiagų bus jūsų racione.
  • Kasdien vartodami papildus su antioksidantais, tokius kaip „Riovida“ ir „Riovida Burst“. Į jų sudėtį įeina penkių rūšių vaisių sultys: obuolių, šilauogių, vynuogių, granatų ir šeivamedžio uogų.

Į „Riovida“ ir „Riovida Burst“ sudėtį taip pat įeina vitaminas C. Vitaminas C padeda ląsteles saugoti nuo oksidacinės žalos, mažina nuovargį. Be to, tai – puikūs sąjungininkai siekiant užtikrinti sveiką imuninės sistemos funkcionavimą.