We noticed that you may be viewing lithuania.4life.com from a different country. To get the best experience we suggest double checking that you're on the website closest to you.
  • Renginį veda
  • Samuel Charry 573118621509
  • Gaukite didmenines kainas
  • Daugiau nei 20 % nuolaidos jums!
  • Nemokamas siuntimas su užsakymais nuo 125 EUR. Žiūrėkite siuntimo sąlygas.

AR ĮMANOMA GYVENTI BE STRESO?

AR ĮMANOMA GYVENTI BE STRESO?
Kopijuoti URL

Atsakymas į šį klausimą paprastas – Ne.

Kaip teigia Tarptautinė darbo organizacija (TDO), stresas – tai fizinis ir emocinis atsakas į žalą, kurią sukelia disbalansas tarp numanomo poreikio ir numanomų žmogaus išteklių bei gebėjimų, reikalingų su šiais poreikiais susidoroti. Kitaip tariant, stresas gali būti suprantamas kaip kūno „perkrovimas“ bet kokiomis aplinkybėmis. Normalu, kad tam tikrais jūsų gyvenimo momentais jaučiatės perkrauti darbo, finansinių problemų, ligos ar netekties, arba kokių nors kitų dalykų, jums keliančių nerimą.

Veiksnių, mums sukeliančių stresą, yra daug. Štai keli dažnai pasitaikantys streso požymiai: nerimas, miego sutrikimai, galvos skausmas, virškinamojo trakto sutrikimai, raumenų įtampa, mėšlungis ir pulso pokyčiai. Vis dėlto labai svarbu yra tai, kokius išteklius renkamės su šiuo stresu susidoroti.

Kokiais ištekliais galime pasinaudoti, kad streso išvengtume?

 

Streso priežasčių žinojimas

Paprastas, tačiau labai svarbus dalykas yra mūsų streso priežasčių identifikavimas.
Kai kuriems žmonėms tai gali būti atvykimas pavėlavus, nespėjimas į traukinį arba dalyvavimas susitikime. Tuo tarpu kiti žmonės stresą patiria tada, kai mano, kad yra nepakankamai pasiruošę svarbiam renginiui, arba mano, kad gali nutikti kažkas blogo. Skirtingoms situacijoms gali būti reikalingi skirtingi sprendimai. Jei stresą jums sukelia pavėlavimas į traukinį, pabandykite į stotį atvykti 15 minučių anksčiau. Jei stresuojate dėl susitikimo, skirkite daugiau laiko ir jam pasiruoškite nuodugniau. Jei jus kamuoja neigiamos mintys, naudokite įkyrių minčių pertraukimo metodus.

 

Sveika mityba

Sveika, subalansuota mityba su mažai riebalų ir cukraus – tai viena iš pagrindinių mūsų fizinės ir protinės sveikatos atramų. Turėtume vengti stimuliuojamuoju poveikiu pasižyminčių maisto produktų ir gėrimų, mažinti alkoholio vartojimą. Lengvi patiekalai padeda mūsų virškinimo sistemai, po jų jaučiamės mažiau išpūsti, tačiau energingesni. Turime išmokti suprasti, kada suvalgėme pakankamai ir atėjo metas sustoti. Savikontrolė maitinantis – tai dažnai sutinkama problema, į kurią reiktų atkreipti dėmesį.

Tam tikri maisto produktai, gerai tinkantys patiriant stresą, – tai:

  • Maisto produktai, kuriuose daug magnio: kakava (nuosaikiai), iš viso grūdo pagaminti produktai, riešutai, žalios daržovės, ankštiniai augalai.
  • Maisto produktai, kuriuose daug omega 3: riebi žuvis (lašiša, sardinės, skumbrė, tunas), graikiniai riešutai ir linų sėmenys.
  • Vaisiai ir daržovės, kurie mums suteikia antioksidantų ir padeda nuslopinti oksidacinės apkrovos poveikį bei išvengti pernelyg ankstyvo mūsų ląstelių senėjimo.

 

Maisto papildai

Jei visų šių maisto produktų, padedančių dorotis su stresu, nevartojame reguliariai, galime su gaunamu maistu vartoti maisto papildus.

  • Adaptogeniniai žoleliniai papildai*: Rapontikai (Rhaponticum carthamoides), citrinvyčiai (Schisandra chinensis) ir migdomosios vitanijos (Withania somnifera L).
  • Papildai / žolelių užpilai su augalais ir sudedamosiomis dalimis, skatinančiomis atsipalaidavimą ir miegą: vaistinės melisos, valerijonai, L- teaninas ir migdomosios vitanijos (Withania somnifera L).
  • Papildai / žolelių užpilai / prieskoniai su antioksidacinio poveikio maisto medžiagomis: žalioji arbata, dažinės ciberžolės ir Polygonum cuspidatum (su daug resveratrolio).

 

Fizinė mankšta

Yra daug būdų padidinti jūsų atliekamos fizinės mankštos kiekį. Pavyzdžiui, galite eiti į sporto klubą, bėgti po kelis kilometrus, aukštyn ir žemyn eiti laiptais arba į darbą važiuoti dviračiu. Kai kurie iš šių dalykų gali visiškai pritapti prie jau esamo jūsų gyvenimo būdo.

 

Laisvalaikio veikla

Kokie užsiėmimai jums padeda atsipalaiduoti ir atitrūkti? Tai gali būti skaitymas, muzikos klausymas, ėjimas pasivaikščioti arba maisto gaminimas. Kiekvienas iš mūsų turime atrasti mums patinkančių užsiėmimų ir, kas bene sunkiausia, tai iš tiesų daryti.

Kad ir su kokio tipo stresu susidurtume (ilgalaikis stresas, su darbu susijęs stresas arba potrauminis stresas), visada yra priemonių, padedančių tokio streso išvengti arba jį suvaldyti. Vienas iš pagrindinių dalykų, kai norime įveikti stresą, yra jo priežasties identifikavimas.

Turime įveikti stresą padedančių sąjungininkų, tokių kaip sveikas maistas, tam tikri maisto papildai, pakankamas poilsio kiekis, atkuriamasis miegas arba fizinė mankšta. Ir, žinoma, visa tai turėtų būti sustiprinta teigiamu požiūriu.

 

*Augalai su medžiagomis, reguliuojančiomis kūno funkcijas ir stiprinančiomis organų sistemas, kurias neigiamai veikia stresas. Apibrėžtis pagal SEFIT (Ispanijos fitoterapijos draugiją).