We noticed that you may be viewing lithuania.4life.com from a different country. To get the best experience we suggest double checking that you're on the website closest to you.
  • Renginį veda
  • Samuel Charry 573118621509
  • Gaukite didmenines kainas
  • Daugiau nei 20 % nuolaidos jums!
  • Nemokamas siuntimas su užsakymais nuo 125 EUR. Žiūrėkite siuntimo sąlygas.

Rūpinimasis savimi vasarą: 4 patarimai, padėsiantys švytėti

Rūpinimasis savimi vasarą: 4 patarimai, padėsiantys švytėti
Kopijuoti URL

Autorė: Marian Alonso-Cortés (dietologė, mitybos specialistė)
Leidinio data: 2023 m. birželio mėn.


Kai ateina vasara ir aukštesnės temperatūros, negalime, norime kuo greičiau atsisakyti šiltų drabužių ir mėgautis ilgesnėmis dienomis arba gaiviu vėju nuo jūros, „al fresco“ kavinėmis ir šiltais orais, tačiau ar perėjimu iš žiemos į vasarą rūpinamės tinkamai? Mūsų kūnų poreikiai priklausomai nuo metų laiko gali būti skirtingi, todėl suprasti šiuos poreikius ir juos tinkamai įgyvendinti labai svarbu, jei norime būti kuo sveikesni ištisus metus.

 

Kaip turėtumėte rūpintis savo kūnu vasarą? 4 privalomi dalykai vasaros mėnesiais

Išbandykite šiuos paprastus patarimus ir savo vasarą išnaudokite maksimaliai. Skirtumą pamatysite iškart:

 

1. Vartokite pakankamai skysčių

Hidratacija yra nepaprastai svarbi, jei norime, kad mūsų kūnai ir viduje, ir išorėje liktų sveiki. Turime gerti daug vandens ir kitų skysčių, net jei ir tuo metu nejaučiame troškulio. Tai ypač galioja tada, kai esame fiziškai aktyvūs arba vasaros mėnesiais sportuojame lauke.

Jei kasdien suvartojame ne mažiau kaip du litrus vandens, tai padeda palaikyti normalias fizines bei pažintines funkcijas1.

Nederėtų perlenkti su alkoholio arba daug cukraus turinčių gėrimų vartojimu, nes jie gali sukelti pernelyg didelį organizmo skysčių praradimą.

 

2. Kontroliuokite laisvuosius radikalus

Kas yra laisvieji radikalai? Laisvieji radikalai – tai molekulės, kurios yra gaminamos, kai mūsų kūnai atlieka įprastines savo funkcijas, tačiau taip pat gaminami ir tada, kai mus veikia saulė, teršalai ant net stresas. Jie gali pažeisti mūsų ląsteles ir sukelti, pavyzdžiui, odos senėjimą, padidinti tikimybę susirgti arba pažeisti tam tikras kūno dalis, tokias kaip mūsų oda ar akys.

Tam, kad jų poveikį sumažintumėte iki minimumo, galite pabandyti naudoti šiuos paprastus triukus:

  • Saugokite odą

Tam, kad apsaugotumėte savo odą nuo saulės spindulių, kremas nuo saulės svarbus ištisus metus, tačiau vasarą jo svarba yra ypač didelė. Kiti faktoriai, į kuriuos derėtų atsižvelgti naudojant kremą nuo saulės, – tai:

  • Naudoti kremą, labiausiai tinkantį mūsų odos tipui bei amžiui
  • Per dieną jo vis užtepti iš naujo
  • Kremo užtepti ir įtrinti ant viso kūno paviršiaus. Nepamirškite labiausiai paveikiamų sričių, tokių kaip skruostai, nugara, pečiai ir pėdų viršus.

Pagrindinis patarimas norintiems apriboti laisvųjų radikalų žalą, yra mūsų mityba:

Valgykite maisto produktus, kuriuose daug antioksidantų, tokių kaip vitaminas A, kurio daug yra vaisiuose ir daržovėse, tokiose kaip morkos, mangai ir pan.

Arba rinkitės vitamino B kompleksą, tokį kaip niacinas ar biotinas, randamas maisto produktuose, tokiuose kaip bananai, špinatai ar avokadai.

Šie vitaminai padeda palaikyti sveiką odą1.

  • Saugokite savo akis

Akys saulės spindulių poveikiui yra ypač jautrios, net labiau nei oda. Ultravioletiniai spinduliai gali pažeisti įvairius akių sluoksnius.

Tam tikri karotinai iš daržovių, ypač oranžinės spalvos, gali padėti apsaugoti akis nuo saulės spinduliuotės. Liuteinas ir zeaksantinas – tai riebaluose tirpūs geltonos spalvos karotenoidai, kurių didelė koncentracija yra akies geltonojoje dėmėje. Šias medžiagas galite rasti maisto papilduose, tokiuose kaip „4Life Transfer Factor Vista™.

 

3. Valgykite maistą, suteikiantį energijos

Jei norite vasara mėgautis turėdami 100 % energijos lygį, privalote valgyti maistą, suteikiantį tvarios energijos.

Patariama rinktis lengvus vasaros receptus, suteikiančius skysčių ir energijos.

Štai keli pavyzdžiai:

  • Vaisiai: kaip ir antioksidantai, jie mums suteikia energijos.

Vaisiai ir uogos, tokie kaip gervuogės, kiviai, persikai ar nektarinai, gali tapti idealiu pagrindiniu vasaros patiekalų ingredientu.

Jei juos deriname su neriebiais pieno produktais, tokiais kaip Burgoso sūris, varškė arba natūralus jogurtas, tai gali tapti puikiu pasirinkimu pusryčiams, užkandžiui ar sveikai vasariškai vakarienei. Taip pat galima pasigaminti koncentruotų vaisių sulčių, ypač tinkamų vartoti keliaujant.

  • Daržovės: tai paprasti variantai vasariškoms salotoms, crudités, gazpacho arba salmorejo.

Be to, jei su kartu su vaisiais daržovių įdedate į tirštus kokteilius, tai tampa puikiu deriniu ir suteikia antioksidantų, skaidulų bei gausybę vandens. Be to, daržovių galite dėti į skanias ir atšaldytas vasariškas sriubas..

  • Alyvuogės: tai sveikų riebalų šaltinis, jos taip pat suteikia druskos.

Jei alyvuogių valgoma saikingai, jos gali tapti skaniu užkandžiu. Kai kraujospūdis žemas, jos gali padėti jį vėl pakylėti į normalų.

  • Riešutai: suteikia ilgai išliekančios energijos, yra labai praktiškas pasirinkimas keliaujant, vaikštant arba užsiimant sportu.

Be to, jie puikiai tinka į salotas, jogurtus arba tirštus kokteilius.

4. Apsaugokite savo mikroflorą

Valgymas gali ir sutrikdyti mūsų virškinimo sistemą. Vasarą dažnai pasireiškia dujų kaupimasis, vidurių užkietėjimas, o kartais – ir viduriavimas, sukelti netikusio maisto arba prastos vandens higienos.

Visada privalome rinktis patiekalus, kurie yra gerai apdoroti termiškai, deramai atšaldyti parduotuvėse ar restoranuose ir, priklausomai nuo to kur keliaujame, rinktis vandenį buteliukuose.

Kita žarnyno floros priežiūros alternatyva yra maisto papildai su probiotikais.

*Reglamentas (ES) Nr. 432/2012