We noticed that you may be viewing lithuania.4life.com from a different country. To get the best experience we suggest double checking that you're on the website closest to you.
  • Renginį veda
  • Kris Helsel
  • Gaukite didmenines kainas
  • Daugiau nei 20 % nuolaidos jums!
  • Nemokamas siuntimas su užsakymais nuo 125 EUR. Žiūrėkite siuntimo sąlygas.

Moterų mitybos reikmės: jūsų vadovas į tai, kaip prisitaikyti prie permainų atitinkamais gyvenimo etapais

Moterų mitybos reikmės: jūsų vadovas į tai, kaip prisitaikyti prie permainų atitinkamais gyvenimo etapais
Kopijuoti URL

Autorė: Marian Alonso-Cortés (dietologė, mitybos specialistė)
Leidinio data: 2023 m. gegužės mėn.


Kiekviename moters gyvenimo etape, nuo paauglystės iki menopauzės, mitybos reikmės keičiasi ir yra glaudžiai susijusios su vykstančiomis hormoninėmis permainomis. Sužinokite, kaip sutelkti dėmesį į tai, ko reikia, kad jūsų kūnas galėtų išlikti sveikas.

 

Paauglystė: augimo stiprinimas ir hormonų pusiausvyra

Paauglystės laikotarpiu vyksta ženklios organizmo permainos, susijusios su lytine branda, ūgio ir svorio didėjimu, kūno pasiskirstymu (raumenų masė, riebalų masė, kaulų masė) bei fiziologiniais pasikeitimais.

Šie pokyčiai reiškia, kad jūsų kūnas naudoja daugiau energijos ir turi tam tikras mitybos reikmes, susijusias su baltymais, vitaminais ir mineralais.

Pavyzdžiui, tam, kad būtų kompensuoti praradimai dėl menstruacijų, reikia pasirūpinti pakankamu geležies kiekiu. Be to, reikalingas kalcis, būtinas kaulų masei auginti.

Kadangi dėl šių permainų suvartojama daugiau energijos, kūnui taip pat reikia vitaminų, tokių kaip tiaminas, riboflavinas, niacinas, vitaminas B12, vitaminas B6 ir folio rūgštis, prisidedantys prie medžiagų apykaitos.

 

Suaugusiųjų amžius: pusiausvyra tarp užimto gyvenimo būdo bei sveikatos

Suaugusiųjų amžius – tai laikotarpis, kai šeimos, namų ir darbo reikalų balansavimas gali tapti iššūkiu.

Labai dažnai neturime pakankamai laiko valgyti subalansuotai ir laikytis sveiko šeimos gyvenimo būdo, kurio taip siekiame.

Fizinis ir protinis nuovargis reikalauja kompensuoti maisto medžiagomis, reikalingomis norint gauti energijos (B komplekso vitaminais ir geležimi), mažinti nuovargį (magnio ir vitamino C) bei palaikyti normalų nervų sistemos funkcionavimą (biotinu, niacinu, magniu ir kitomis medžiagomis).

Be to, stresas padidina oksidacinę žalą, todėl pravartu organizmą stiprinti mineralais, tokiais kaip varis, manganas, selenas, cinkas, ir vitaminais, tokiais kaip E ir C.

Nepamirškite pagalvoti apie adaptogeninius augalus*, tokius kaip Schisandra chinensis, Withania somnífera ir Rhodiola Rosacea, padedančius suvaldyti stresą.

 

Menopauzė: dorojimasis su hormoniniais pokyčiais ir su tuo susijusiais simptomais

Menopauzė – tai vienas iš gyvenimo etapų, dėl kurių moters organizme pasireiškia didžiausi pokyčiai. Paprastai šis etapas prasideda ties maždaug 50 metų. Tai etapas, kai moters organizme vyksta didžiuliai hormoniniai pokyčiai.

Per menopauzę sumažėja moteriškų lytinių hormonų – estrogenų ir progesterono – paveikiančių mėnesinių ciklą, svorį, odą ir gleivines, kaulų masę bei širdies ir kraujagyslių sveikatą.

Simptomai skirtingoms moterims gali būti įvairūs, jie ypač priklauso nuo amžiaus, kai prasideda menopauzė. Dažniausiai pasitaikantys simptomai yra karščio bangos, nuotaikos permainos, mažesnis energijos lygis, libido sumažėjimas ir miego sutrikimai.

Šiuo laikotarpio labai svarbu gauti esminių maisto medžiagų, tokių kaip:

  • Kalcis ir magnis: kaulams ir normaliam raumenų veikimui palaikyti.
  • Vitaminas A: normalioms gleivinių membranoms palaikyti.
  • Biotinas, niacinas ir cinkas: odai normaliomis sąlygomis palaikyti.

Nepamirškite, kad labai svarbu yra ir palaikyti imuninę sistemą – ne tik per menopauzę, bet ir jai artėjant. Varis, geležis, vitaminas D, selenas, vitaminas B12 ir vitaminas C prisideda prie šios sistemos normalaus funkcionavimo.

 

Maisto papildai kiekvienu jūsų gyvenimo etapu:

Kai kurie pagrindiniai augalai ir ingredientai, tinkami moterims, yra šiuose produktuose:

  • „4LifeTransform Woman“ L-citrulinas, dvimečių nakvišų (Oenothera biennis) sėklų ekstraktaas ir paprastųjų portulakų (Portulaca oleracea) žolelių ekstraktas.
  • „Belle Vie“ vynuogių (Vitis vinifera L.) sėklų ekstraktas, raudonųjų dobilų (Trifolium pratense L.) ir linų sėmenų (Linum usitatissimum L.) ekstraktas.
  • „RiteStart“, kuris padeda papildyti mitybos reikmes kiekvienu moters gyvenimo etapu dėl didelio vitaminų, mineralų, nepakeičiamųjų riebalų rūgščių bei augalų ekstraktų kiekio ir junginio „4Life Tri-Factor“.
  • „Renuvo“ sudėtyje yra rapontiko šaknų ekstraktas, pagerinantis organizmo prisitaikymą prie ekstremalių ir stresinių situacijų. Čia yra ir citrinvyčių vaisių ekstraktas, kuris gali pagerinti mūsų gebėjimus prisitaikyti prie streso.

 

Organizmo permainos įvairiais moters gyvenimo etapais yra neišvengiamos, tačiau tinkamas gyvenimo būdas, įskaitant subalansuotą mitybą, kai vartojami maisto papildai, mankštą, poilsį, atsipalaidavimą ir pozityvų mąstymą – gali ženkliai pagerinti gyvenimo kokybę.

 

*Natūralios augalinės medžiagos, reguliuojančios organizmo funkcijas ir stiprinančios streso paveiktas organų sistemas. Šią apibrėžtį teikia organizacija SEFIT („Sociedad Española de Fitoterapia“ – Ispanijos fitoterapijos draugija).