We noticed that you may be viewing lithuania.4life.com from a different country. To get the best experience we suggest double checking that you're on the website closest to you.
  • Renginį veda
  • Yissel Fernandez
  • Gaukite didmenines kainas
  • Daugiau nei 20 % nuolaidos jums!
  • Nemokamas siuntimas su užsakymais nuo 125 EUR. Žiūrėkite siuntimo sąlygas.

SVEIKAS VIRŠKINIMAS – SVEIKAS KŪNAS

SVEIKAS VIRŠKINIMAS – SVEIKAS KŪNAS
Kopijuoti URL

Kaip geresnis virškinimas gali jus paversti laimingesniais

 

Prastas virškinimas gali paveikti mūsų laimingumo lygį. Kas galėjo pagalvoti? Laimingumą paprastai siejame su kitomis situacijomis, pvz., su šeima leidžiamu laiku, mėgavimusi laisvalaikiu arba galimybe padėti aplink mus esantiems žmonėms, solidarumo aktais. Vis dėlto mėgautis šiais dalykais nesugebėtume be gero virškinimo.

Specialistams tenka gydyti vis daugiau su virškinimo sistema susijusių nusiskundimų. Tarp dažniausiai pasitaikančių problemų yra perteklinis rūgštingumas, dujų kaupimasis virškinamajame trakte (vidurių pūtimas), viduriavimas, vidurių užkietėjimas, uždegiminiai sutrikimai ir pan.

Ar žinojote

Daugelį virškinimo problemų palengvinti galime padarydami tik nedideles permainas: maitindamiesi sveikiau, daugiau mankštindamiesi, mažindami streso kiekį, darydami atpalaiduojamuosius pratimus, laikydamiesi pozityvaus požiūrio ir pan.

 

Virškinimo sistema ir jos pagrindiniai veiksniai

 

Reikiamo skrandžio sulčių kiekio išskyrimas

Rūgštis, vadinama skrandžio sultimis, padeda suskaidyti maistą į medžiagas, kurių reikia mūsų organizmui. Jei šios rūgšties gaminama per daug, tai gali sukelti skrandžio skausmą ir žarnyno diskomfortą.

 

Jūsų skrandžio talpos priežiūra

Skrandžio talpa yra padengta epitelinėmis ląstelėmis, sukuriančiomis atrankinį barjerą tarp vidinių bei išorinių sluoksnių, neleidžiančių potencialiai žalingoms medžiagoms (tokioms kaip antigenai, toksinai, mikrobiniai produktai ir pan.) jo pereiti.
Šios ląstelės taip pat yra atsakingos už mūsų virškinimo sveikatą, tinkamą maisto medžiagų ir elektrolitų absorbavimą, jos taip pat atlieka mūsų imuninei sistemai svarbų vaidmenį.

 

Subalansuota žarnyno mikroflora

Žarnyno mikroflora – tai mikroorganizmai, gyvenantys mūsų žarnyne, padedantys virškinti ir pasisavinti suvirškintas maisto medžiagas, įskaitant vitaminus, skaidulas ir cukrų. Dauguma šių mikroorganizmų yra naudingi žarnyno sveikatai. Jų pusiausvyrą turėtume palaikyti, kad išvengtume virškinamajame trakte beplintančių žalingų bakterijų.

Natūralūs procesai, viduriavimo epizodai ir antibiotikai žarnyno mikroflorą gali paveikti, todėl kartais jai reikia ištiesti pagalbos ranką ir pasirūpinti normaliu jos balansu. Būtent tam praverčia žarnyno papildai, tokie kaip probiotikai ir prebiotikai.

 

Papildai virškinimo sistemai

 

Lactobacilos ir bifidobakterijos

Tai gyvi mikroorganizmai, kurie, jei yra vartojami reikiamais kiekiais, yra naudingi jų nešiotojų sveikatai. Jų funkcija yra ne tik maisto judėjimo virškinimo traktu apskritai pagerinimas, bet ir imuninės sistemos aktyvinimas bei reguliavimas, infekcijų prevencija ir tam tikrų vitaminų, tokių kaip vitaminas K ir kai kurie B grupės vitaminai, sintezė.

 

Oligosacharidai

Tai „sudedamosios dalys, kuriomis išgaunamas selektyvus tam tikrų žarnyno mikrofloros rūšių, naudingų jų nešiotojų sveikatai, augimo ir (arba) aktyvumo stimuliavimas“.

Gliutaminas

Tai – pakeičiamoji aminorūgštis. Ji atlieka svarbų vaidmenį dalijantis žarnyno ląstelėms, užtikrinant paviršių apsaugą ir saugant žarnyno ląsteles nuo oksidacinės apkrovos. Yra net mokslinių tyrimų, kuriuose nagrinėjamas gliutamino, kaip uždegimą slopinančios medžiagos vaidmuo.

Šie paprasti patarimai padės jums geriau suprasti jūsų virškinimą ir juo pasirūpinti. Nieko nelaukdami pradėkite laikytis sveikų įpročių, kuriuos jau paminėjome, kad jūsų virškinimo sistema būtų laiminga, prisidėtumėte prie deramo viso kūno funkcionavimo bei sveikesnės ir stabilesnės emocinės sveikatos.

Daugiau informacijos:

Virškinimo sistemos sveikatos tyrimas Europoje

Guarner F. The role of intestinal flora in health and disease. Nutr Hosp. 2007 May;22 Suppl 2:14-9. Ispanų kalba. PMID: 17679289

Salvo Romero E, Alonso Cotoner C, Pardo Camacho C, Casado Bedmar M, Vicario M. The intestinal barrier function and its involvement in digestive disease. Rev Esp Enferm Dig. 2015 Nov;107(11):686-96. doi: 10.17235/reed.2015.3846/2015. PMID: 26541659

Kim MH, Kim H. The Roles of Glutamine in the Intestine and Its Implication in Intestinal Diseases. Int J Mol Sci. 2017 May 12;18(5):1051. doi: 10.3390/ijms18051051. PMID: 28498331; PMCID: PMC5454963.