We noticed that you may be viewing lithuania.4life.com from a different country. To get the best experience we suggest double checking that you're on the website closest to you.

8 įsakymai norintiems sveikos imuninės sistemos

8 įsakymai norintiems sveikos imuninės sistemos
Kopijuoti URL

Autorė: 4Life Research
Leidinio data: 2023 m. spalio mėn.


Ar kada nors pagalvojote: „tam, kad spėčiau padaryti viską, reiktų kad dienoje būtų daugiau valandų“?

Pašėlęs mūsų kasdienis tempas iš tiesų yra iššūkis, o sustoti iš esmės neįmanoma: nuo darbų iki asmeninių reikalų, o kur dar įvairios papildomos užduotys. Galiausiai kai dienai baigiasi, jaučiamės išvargę.

Įsivaizduokime, kad mūsų kūnas turi šarvus. Kai šių šarvų būklė gera, jie suteikia mums galimybę imtis visų šių užduočių ir suteikia energijos, reikalingos tiems kasdieniams „mūšiams“.

Tačiau kas nutinka, jei šiais šarvais nesirūpiname? Stresas, įtampa ir kiti veiksniai gali šiems šarvams pakenkti, todėl „mūšį“ laimėti gali tapti sunkiau. Todėl privalome rūpintis savo kūnu ir iš vidaus, ir iš išorės.

Kas yra imuninė sistema?

Mūsų imuninė sistema – sudėtingas ir interaktyvus organizmo tinklas. Jį sudaro ląstelės, audiniai, organai ir biologiškai aktyvios molekulės (antikūnai, imunoglobulinai ir pan.), kurie drauge mūsų organizmą apsaugo nuo virusų, bakterijų, grybelių bei pašalinių medžiagų, taip užtikrindami optimalų mūsų kūno funkcionavimą.

Imuninė sistema yra atsakinga už šių galimų patogenų identifikavimą, neutralizavimą ir, galiausiai, pašalinimą iš organizmo.

Kai tik organizmas identifikuoja išorinį ar net vidinį pavojų, kone iškart pajuntame, kad kažkas ne taip. Visos šios funkcijos imuninei sistemai padeda atpažinti įvairius pavojus, į juos reaguoti ir įsiminti ateičiai.

8 įsakymai norintiems sveikos imuninės sistemos

Štai „8 įsakymai“, padėsiantys jūsų imuninę sistemą paversti geriausia sąjungininke viskame, ką tik nusprendžiate nuveikti.

1. Pakankamai miegokite

Kad tinkamas miegas yra nepaprastai svarbus, jei norime, kad mūsų imuninė sistema funkcionuotų puikiai. Miegas suteikia imuninei sistemai galimybę atlikti savo darbą, kai kūnas ilsisi. Miego trūkumas gali nulemti ne tik nuovargį. Dėl jo gali pablogėti ir imuninės sistemos veikimo efektyvumas.

2. Nuosekliai laikykitės visavertės mitybos

Labai svarbu valgyti daug vaisių ir daržovių, nes šiuose maisto produktuose paprastai yra daug vitamino A, folio rūgšties, seleno ir cinko. Šios keturios maisto medžiagos prisideda prie imuninės sistemos funkcionavimo.

3. Mankštinkitės

Fizinė mankšta sveikai imuninei sistemai yra svarbi dėl daugybės priežasčių. Ji ne tik padeda palaikyti fizinę sveikatą, bet gali sumažinti ir psichologinį stresą bei net pagerinti miego kokybę.

Saikinga mankšta – tai puikus būdas palaikyti normalią imuninę sistemą.

4. Duokite visam kūnui laiko atgauti jėgas

Mankšta yra svarbi, tačiau toks pats svarbus yra ir poilsis po jos.

Po sunkios treniruotės duokite kūnui laiko atsigauti – pasiimkite laisvadienį, stenkitės treniruodamiesi neperspausti, nes tai jūsų imuninę sistemą gali išvarginti.

5. Stenkitės išvengti ligų

Ne paslaptis, kad virusinės ligos – užkrečiamos. Stenkitės išvengti artimų kontaktų su sergančiais žmonėmis, arba žmonėmis, kurie gali būti užsikrėtę.

6. Vartokite maisto papildus

Jei norime organizmui suteikti visų reikiamų medžiagų vien tinkamai valgydami, dažnai tai yra nelengva.

Kasdien vartojami įvairių vitaminų arba imuninės sistemos palaikymo papildai gali patenkinti įprastus vitaminų, reikalingų normaliam imuninės sistemos funkcionavimui, poreikius.

7. Streso lygio mažinimas

Psichologinis stresas gali padaryti biologinį poveikį imuninei sistemai. Jūsų fizinė reakcija į stresą gali paveikti normalų imuninės sistemos funkcionavimą.

Todėl stresą kontroliuokite, nes taip padėsite savo imuninei sistemai.

8. Gaukite pakankamai saulės

Vitamin D is an essential component of a well-functioning immune system.

Want a good source of this vitamin? Your backyard is the perfect place.

Depending on the time of year, 5-30 minutes in the sun stimulates vitamin D synthesis. Meanwhile, during the months with less sun, you can supplement your diet with vitamin D.

Galiausiai, nepamirškite, kad „4Life Transfer Factor“ – irgi puikūs sąjungininkai stiprinant jūsų sveiką gyvenseną.

Kas yra perdavimo faktoriai?

Perdavimo faktoriai (arba „transfer faktoriai™“) – tai junginiai, aptinkami krekenose ir kiaušinių tryniuose.

Jie padeda gerinti bendrąją savijautą. Jais iš esmės atkartojamas motinos pieno veikimo principas. Motinos piene, be maistinių medžiagų, yra ir daug perdavimo faktorių, užtikrinančių gerą kūdikio sveikatą.