We noticed that you may be viewing lithuania.4life.com from a different country. To get the best experience we suggest double checking that you're on the website closest to you.
  • Renginį veda
  • Myra
  • Gaukite didmenines kainas
  • Daugiau nei 20 % nuolaidos jums!
  • Nemokamas siuntimas su užsakymais nuo 125 EUR. Žiūrėkite siuntimo sąlygas.

Apsaugokite savo imuninę sistemą nuo vasaros pavojų: veiksmingi patarimai šiam metų laikui

Apsaugokite savo imuninę sistemą nuo vasaros pavojų: veiksmingi patarimai šiam metų laikui

Autorius: „4Life Research“

Publikavimo data: 2024 m. rugpjūtis


Su vasara ateina karštos dienos ir ...aukšta temperatūra! Bet ar žinojote, kad karštis gali paveikti jūsų imuninę sistemą? Paaiškiname, kaip galite save apsaugoti.

Kas yra oksidacinė apkrova ir kaip ją paveikia aukštos temperatūros

Kai aplinkos temperatūra aukšta, mūsų medžiagų apykaita paspartėja ir mūsų kūnuose atsiranda daugiau laisvųjų radikalų.

Kaip nurodo Europos maisto informacijos taryba (EUFIC), laisvieji radikalai – tai molekulės, gaunamos iš išorinių šaltinių, tokių kaip tabakas, alkoholis arba aplinkos tarša. Tačiau juos gamina ir mūsų pačių organizmai, kai jie atlieka įprastines medžiagų apykaitos funkcijas. Kai mūsų organizmai generuoja pernelyg daug šių molekulių, vadinamų laisvaisiais radikalais, jos gali pažeisti ląsteles, baltymus ir DNR, taip sukeldamos oksidacinę apkrovą (be kitų komplikacijų).

Tačiau kaip oksidacinė apkrova paveikia jus? Oksidacinė apkrova gali nulemti daugybę dalykų: nuo pernelyg ankstyvo odos senėjimo iki rimtesnių ligų.

Pažvelkime į kelis dalykus, kurie tai sukelia:

Saulės poveikis:

Saulės ir jos ultravioletinių (UV) spindulių poveikis gali sukelti aktyvių deguonies pavidalų (ADP) formavimąsi odoje.

Šie ADP - tai laisvieji radikalai, galintys pažeisti ląsteles ir sukelti uždegimą. Pernelyg didelis saulės poveikis ne tik sukelia trumpalaikių nudegimų pavojų, bet ir lemia pernelyg ankstyvą odos senėjimą ir sudėtingesnes ligas vidutinės trukmės arba ilgalaikėje perspektyvoje.

Teršalai aplinkoje:

Taip pat turime atkreipti dėmesį į aplinkos teršalus, tokius kaip ozonas ir oro dalelės, kurių koncentracija vasarą paprastai yra aukštesnė ir tai dar labiau didina oksidacinę apkrovą.

Šie teršalai į mūsų kūnus patenka kvėpuojant. Jie gali sukelti ląstelių pažeidimus ir sustiprinti neigiamą karščio poveikį.

Imuninės sistemos stresas

Patekęs į nepalankias situacijas, tokias kaip karštis, aplinkos teršalų poveikis ir pan., mūsų organizmas patiria žalą, o jo imuninė sistema turi dirbti smarkiau, kad šios situacijos nevirstų rimtomis problemomis mūsų sveikatai.

Tačiau šios smarkesnės pastangos generuoja imuninės sistemos stresą, kuri, savo ruožtu, sistemą gali susilpninti.

Štai kelios situacijos, galinčios sukelti imuninės sistemos stresą:

Dehidratacija:

Tai, kad vasarą svarbu vartoti daug skysčių, esate tikrai girdėję daug kartų. Bet ar žinote, kodėl?

Karštis didina dehidratacijos riziką, o dėl dehidratacijos gali būti paveiktas imuninės sistemos funkcionavimas. Dėl dehidratacijos tampa sunku į ląsteles pernešti maisto medžiagas ir deguonį, pasunkėja ir nereikalingų medžiagų šalinimas.

Taigi, kuo daugiau skysčių vartojate, tuo geriau funkcionuoja jūsų kūnas ir tuo stipresnė yra jūsų imuninė sistema.

Maisto medžiagų praradimas:

Kai dienos labai karštos, daugiau prakaituojame ir taip prarandame daug svarbių maisto medžiagų, tokių kaip vitaminas C, cinkas ir magnis, būtini imuninės sistemos atsakui ir nepaprastai svarbūs kūno gynybai nuo infekcijų bei ligų.

Karščio stresas ir nuovargis:

Kuo ilgiau mus veikia aukšta temperatūra, tuo didesnė yra karščio streso ir nuovargio, susilpninančių mūsų kūno imuninę apsaugą, tikimybė.

Mūsų kūnas gamina hormoną kortizolį, kuris išskiriamas stresinėse situacijose. Stresinėje situacijoje, tokioje kaip karštis, mūsų kūnas išskiria kortizolio, galinčio pabloginti imuniteto veikimą.

Todėl tam, kad apsaugotume savo imuninę sistemą, gali būti naudinga per karščius vengti sunkios fizinės veiklos.

Miego sutrikimai:

Kiek kartų esate naktį nubudę arba gerai neišsimiegoję, nes buvo karšta? Aukštos temperatūros taip pat gali paveikti miego kokybę ir nulemti jo pertrūkius. Prasta miego kokybė neigiamai veikia imuninę sistemą, todėl kūnas tampa ne toks atsparus infekcijoms ir ligoms.

Reikšmingai padėti savo imuninei sistemai galite pasirūpindami savo kambario vėsa ir patogumu.

Uždegimas:

Oksidacinė apkrova gali nulemti uždegimą ir papildomą stresą imuninei sistemai. Ilgalaikis uždegimas gali ilgainiui imuninę sistemą susilpninti.

Vienas iš geriausių būdų uždegimui mažinti yra gerai subalansuota mityba ir sveika gyvensena. Mėgaukitės šviežiais sezoniniais vaisiais ir daržovėmis! Jūsų imuninė sistema jums už tai padėkos.

„4Life“ produktai, kuriuose yra vitamino C, cinko ir magnio:

Aukštos temperatūros poveikio imuninei sistemai mažinimo strategijos

Kartais atpažinti situacijas, kai savo imuninei sistemai sukeliame stresą, gali būti sudėtinga, todėl štai kelios strategijos, kuriomis galite pasinaudoti šią vasarą, kad apsaugotumėte savo organizmo gynybines funkcijas:

  1. Hidratacija: Gerkite daug vandens ir valgykite skysčių suteikiantį maistą, tokį kaip vaisiai ir daržovės. Tinkama hidratacija padeda išlaikyti organizmo skysčių pusiausvyrą ir palaikyti ląstelių funkcijas.

    Susijęs straipsnis – Gėrimų su alavijais nauda sveikatai

  2. Mityba: Laikykitės subalansuotos mitybos su daug antioksidantų, tokių kaip vitaminai C ir E ar selenas. Antioksidantai padeda įveikti oksidacinę apkrovą ir saugoti ląsteles nuo pažeidimų.

    Susijęs straipsnis – Moterų mitybos reikmės: jūsų vadovas į tai, kaip prisitaikyti prie permainų atitinkamais gyvenimo etapais

  3. Apsauga nuo saulės: Naudokite kremą nuo saulės, dėvėkite nuo saulės spindulių apsaugančius drabužius ir stenkitės išvengti intensyvaus saulės poveikio, kad sumažintumėte UV spindulių sukeliamą oksidacinę apkrovą. Tai ne tik apsaugo jūsų odą, bet ir sumažina ląstelių pažeidimų riziką.

  4. Poilsis ir miegas: Pasirūpinkite, kad jūsų miego aplinka būtų vėsi – taip pagerinsite miego kokybę ir padėsite savo imuninei sistemai. Geras miegas yra nepaprastai svarbus ląstelių regeneracijai ir stipriai imuninei sistemai.

  5. Streso valdymas: Imkitės streso mažinimo užsiėmimų, tokių kaip meditacija, joga arba reguliari mankšta. Jei sumažinate streso lygį, galite sumažinti ir karščio poveikį imuninei sistemai.

Išvada

Jei imatės šių priemonių, galite apsaugoti savo organizmą nuo neigiamo aukštos temperatūros poveikio ir palaikyti savo imuninę sistemą per vasarą. Saule mėgaukitės sveikai ir išlaikykite savo imuninę sistemą stiprią!

Mūsų 5 rekomenduojami „4Life“ produktai imuninei sistemai be streso vasarą:


Susiję straipsniai:


*„4Life“ produktai nėra skirti jokioms ligoms diagnozuoti, gydyti ar nuo jų apsaugoti. **Išorinės nuorodos, pateiktos „4Life“ tinklaraščiuose, yra tik tinklaraščio skaitytojų, kuriems tai gali pasirodyti naudinga, patogumui. „4Life“ šių svetainių nerekomenduoja ir negarantuoja jokios jose pateiktos informacijos tikslumo ar teisingumo.