We noticed that you may be viewing lithuania.4life.com from a different country. To get the best experience we suggest double checking that you're on the website closest to you.

Pagrindinės žinios apie imuninę sistemą

Pagrindinės žinios apie imuninę sistemą
Kopijuoti URL

Autorė: 4Life Research

Leidinio data: 2023 m. gruodžio mėn.


Įsivaizduokime, kad jūsų imuninė sistema – tai superherojų būrys, be atvangos siekiantis apsaugoti jūsų kūną nuo pavojingų įsibrovėlių.

Šie įsibrovėliai gali mikroskopiniai, tokie kaip bakterijos, klastingi virusai, ar gerokai didesni, tokie kaip rakštys.

Dabar į tai, kaip veikia imuninė sistema, pažvelkime atidžiau.

Kaip veikia imuninė sistema?

1. Įgimtoji imuninė sistema: pirmoji gynybos linija

Įgimtoji imuninė sistema – tai tarsi pirmoji gynybos linija, šiuos gynėjus galite įsivaizduoti tarsi greitąją pagalbą jūsų kūnui.

Šie gynėjai visada budriai stebi, ar yra kažkas įtartino. Jei jie aptinka ką nors, kas organizmui svetima, pavyzdžiui, mikrobą, jie nedelsdami imasi veiksmų.

Šiems gynėjams įsibrovėlio pažinoti nebūtina: jie tiesiog žino, kas įsibrovėlis yra blogas ir bando jį sustabdyti iš karto.

2. Adaptyvioji imuninė sistema: specialieji agentai

Adaptyvioji imuninė sistema, arba „specialieji agentai“ – tai tarsi policijos tyrėjai – jie labai gerai atpažįsta konkrečius įsibrovėlius juos įsimena.

Jei įsibrovėliui pavyksta įveikti pirmąją gynybos liniją, darbo imasi šie specialieji agentai. Jie turi ypatingus ginklus, vadinamus antikūnais, kuriais gali taikytis į tą konkretų įsibrovėlį ir jį neutralizuoti.

Dar geriau: jie prisimena, kaip šiuos antikūnus pagaminti, todėl jei tas pats įsibrovėlis bando pulti vėl, jie gali atsakyti daug sparčiau.

3. Įgimtoji ir adaptyvioji imuninės sistemos: svarbus komandinis darbas

Įgimtoji ir adaptyvioji imuninės sistemos veikia drauge, kaip komanda. Kai aptinkamas naujas įsibrovėlis, įgimtoji imuninė sistema stengiasi laimėti laiko adaptyviajai imuninei sistemai pasiruošti. Tada adaptyvioji imuninė sistema sukuria specializuotas gynybos priemones, kad kova su įsibrovėliu būtų dar veiksmingesnė.

4. Imuninė atmintis:

Vienas iš įdomiausių dalykų, susijusių su jūsų imunine sistema, yra jos atmintis: kai jūsų imuninė sistema aptinka įsibrovėlį ir jį įveikia, ši sistema jį įsimena.

Todėl jei tas pats įsibrovėlis bando pulti vėl, jūsų imuninė sistema gali jį greitai atpažinti ir imtis galingos gynybos, kuri dažnai ligos padeda tiesiog išvengti.

5. Kartais pasitaiko klaidų:

Nors jūsų imuninė sistema pavojingus įsibrovėlius ir jūsų organizmo ląsteles atskiria be vargo, kartais ji gali padaryti klaidų.

Tai paprastai pasireiškia kaip alergijos ir autoimuninės ligos, kai imuninė sistema reaguoja į nekenksmingus dalykus (tokius, kaip žiedadulkės) arba atakuoja jūsų pačių sveikas ląsteles.

6. Kaip galite padėti savo imuninei sistemai:

Jūsų imuninė sistema veikia kaip komanda, o jūs ją treniruojate! Jei norite padėti savo imuninei sistemai ir ją palaikyti, tai galite daryti sveikai valgydami, pakankamai miegodami ir valdydami stresą.

Išvengti pavojingų įsibrovėlių padeda ir reguliarus rankų plovimas. Jei vis dėlto susergate, jūsų imuninė sistema visokeriopai stengiasi įsibrovėlius įveikti, tačiau kartais jai reikia ir šiek tiek daugiau pagalbos iš gydytojų bei vaistų.

Kas yra perdavimo faktoriai (angl. „transfer factor“)?

Perdavimo faktoriai – tai mažytės baltymų molekulės, išgautos iš leukocitų. Šios ląstelės nėra skirtos vien tik konkrečiai gyvūnų rūšiai. Tai reiškia, kad perdavimo faktorius, pagamintus karvių, vištų ar kitų gyvūnų, gali naudoti žmonės.

Perdavimo faktorių papildai dažniausiai gaminami iš karvių krekenų ir vištų kiaušinių trynių.

Karvių krekenos filtruojamos, kad iš jų būtų pašalintos kitos sudedamosios dalys, tokios kaip kazeinas, baltymas, aptinkamas piene ir kituose pieno produktuose, ir kiti didieji baltymai, todėl papilde perdavimo faktorių molekulių koncentracija gali būti aukšta.

Prie komandos prisijungia „4Life Transfer Factor“

„4Life Transfer Factor“ papilduose naudojami perdavimo faktoriai, išgauti iš dviejų pagrindinių šaltinių: karvių krekenų ir kiaušinių trynių.

Krekenos – tai pirmasis pienas, pagamintas žinduolių (žmonių atveju jis vadinamas priešpieniu) tučtuojau po gimdymo.

Bet, jei perdavimo faktoriai gaunami iš krekenų, kodėl tiesiog nevartoti krekenų?

Perdavimo faktorių koncentracija „4Life Transfer Factor“ produktuose yra daug aukštesnė. Tam, kad gautumėte tiek pat perdavimo faktorių, kiek suteikia „4Life Transfer Factor“ produktai, turėtumėte suvartoti labai daug krekenų.*

Ar žinojote, kad yra žolelės, padedančios palaikyti imuninę sistemą?

Ir ar žinojote, kad šių žolelių irgi galite gauti su kai kuriais „4Life“ produktais.

Šie augaliniai ekstraktai prisideda prie imuninės sistemos normalaus funkcionavimo

Alavijai (Aloe barbadensis), Agaricus blazei, kuokštinės grifolės (Grifola frondosa) ir valgomieji danteniai (Lentinus edodes):


Juodieji pipirai (Piper nigrum) ir dažinės ciberžolės (Curcuma longa):


Imbierai (Zingiber officinale):


Dilgėlės (Urtica dioica):


Korėjiniai ženšeniai (Panax ginseng):


Čiobreliai (Thymus vulgaris):

*Šie produktai nėra skirti jokioms ligoms diagnozuoti, gydyti ar nuo jų apsaugoti.