We noticed that you may be viewing lithuania.4life.com from a different country. To get the best experience we suggest double checking that you're on the website closest to you.
  • Renginį veda
  • Edgar Mojica Network
  • Gaukite didmenines kainas
  • Daugiau nei 20 % nuolaidos jums!
  • Nemokamas siuntimas su užsakymais nuo 125 EUR. Žiūrėkite siuntimo sąlygas.

Meilės kvapas: imuninės sistemos vaidmuo renkantis partnerį

Meilės kvapas: imuninės sistemos vaidmuo renkantis partnerį
Kopijuoti URL

Autorė: 4Life Research

Leidinio data: Vasaris 2024


Ar kada nors pagalvojote, kodėl du žmonės pajunta potraukį vienas kitam? Kas tapo „kibirkštimi“, dėl kurios įsimylėjote?

Kalbant apie poros, partnerio pasirinkimą, yra daugybė dalykų, prisidedančių prie žmonių sprendimų. Širdį stumtelėti gali išvaizda, asmenybė, artumas ir net humoro jausmas. Tačiau ar žinojote, kad vienas iš potraukio elementų gali būti tai, kaip kandidatas ar kandidatė jums į porą kvepia? Šis ypatingas kvapas gali tapti jūsų imuninio suderinamumo rodikliu.

Gyvūnai porą sau renkasi pagal kvapus, atitinkančius pagrindinio histosuderinamumo komplekso (PHK) genus. Žmonės irgi turi unikalų DNR kompleksą su PHK genais, kurie gali atlikti svarbų vaidmenį nulemiant meilę iš pirmo įkvėpimo!

Tačiau pradėkime nuo pradžios: kas yra genų pagrindinis histosuderinamumo kompleksas (PHK)?

Kas yra genų pagrindinis histosuderinamumo kompleksas (PHK)?

Kaip nurodo JAV Nacionalinis sveikatos institutas: genų pagrindinis histosuderinamumo kompleksas (PHK) – tai tarsi genetinių instrukcijų rinkinys mūsų kūnams. Jame pateikiama informacija, kaip gaminti baltymus, atliekančius svarbų vaidmenį parodant antigenus T ląstelėms, kurios yra svarbios mūsų imuninei sistemai.

T ląstelės, mūsų imuninės sistemos gynėjos, antigenus atpažįsta pagal konkrečias šių PHK baltymų atmainas.

Šis konkretumas užtikrina, kad T ląstelės reaguoja tik į reikiamus taikinius, o ne į kitus objektus. Ši elgsena vadinama PHK apribojimu.

Meilės aromatas: „prakaituotų marškinėlių“ atradimai

1995 metais mokslininkas Claus Wedekind surengė garsųjį „prakaituotų marškinėlių“ tyrimą, kuriame dalyvavo 49 moterys ir 44 vyrai.

Ponas Wedekind visiems vyrams davė švarius marškinėlius, kuriuos šie turėjo dėvėti miegodami, iš viso dvi naktis. Kai šie marškinėliai įsigėrė šių vyrų prakaito (ir kvapo), iš jų paimti mėginiai buvo sudėti į dėžutę su anga.

Tada moterims buvo pateikti visi šie į dėžutes sudėti mėginiai ir jų buvo paprašyta pauostyti ir surikiuoti kvapus pagal tai, kurie joms priimtiniausi.

Mokslininkai buvo išanalizavę visų tyrime dalyvavusių moterų ir vyrų DNR ir nustatė, kuriuos PHK genus jie turi. Apskritai moterims priimtiniausi kvapai buvo iš tų vyrų, kurių PHK genai skyrėsi nuo jų pačių.

Šis tyrimas, atkartotas 2005 metais, aiškiai parodė, kad potraukis būdingas žmonių poroms, turinčioms skirtingus PHK genus.

Tačiau kodėl šie konkretūs genų rinkiniai yra tokie svarbūs?

PHK genų tango: šokis imuniteto ritmu

Dabar paaiškinsime, kodėl PHK genai yra tokie svarbūs tvirtai imuninei sistemai.

Įsivaizduokite, kad PHK molekulės – tai mažos vėliavėlės ant jūsų ląstelių, kuriomis jos mojuoja imuninei sistemai, kad ši atskirtų sveikatą nuo pavojaus.

Jei ląstelė nesveika, šios vėliavėlės informuoja imuninę sistemą apie tai, kad ši turėtų bandyti kovoti ir problemą įveikti.

Kodėl tai svarbu? Skirtingi PHK genai padidina jūsų organizmo galimybę įveikti įvairius pavojus sveikatai, todėl imuninė sistema tampa sveikesnė. PHK genų įvairovė iš genetiškai nepanašių partnerių padeda užtikrinti platesnį imuninės apsaugos spektrą palikuonims, o mūsų protėviams tai būtų privalumas išlikimo požiūriu.

Tad iš esmės PHK – tai tarsi universalus mūsų imuninės sistemos įrankinės įrankis, kuriuo užtikrinamas mūsų kūno sugebėjimas atpažinti įvairius įsibrovėlius ir juos įveikti.

Meilės kvapas ir imuninis atsparumas

Jei į potraukį pažvelgiame giliau, pamatome, kad svarbu ne tik išvaizda ar kvapas. PHK genai turi įtakos ir atsparios imuninės sistemos vystymuisi.

Mūsų protėviai rinkdavosi genetiškai nepanašius partnerius, nes tai buvo naudinga išlikimo požiūriu. Iš jų polinkį rinktis patraukliai kvepiančius partnerius paveldėjome ir mes.

Apibendrinant galima pasakyti, kad kai kitąsyk užuosite kieno nors natūralų kvapą, atminkite, kad tai – daugiau nei chemija: tai jūsų imuninė sistema, kuri subtiliai patvirtina jūsų pasirinkimą. Tai – dar vienas būdas, kuriuo imuninė sistema paveikia jūsų kasdienį gyvenimą!


Šie produktai nėra skirti jokioms ligoms diagnozuoti, gydyti ar nuo jų apsaugoti.